Regisztráció
Ha receptet, vagy üzenetet szeretnél küldeni, kérjük, jelentkezz be!



Kellemes időtöltést az oldalon!
Legújabb hozzászólások
49 2014. január 05. vasárnap, 13:40
admin
A receptet javítottuk. Köszönjük szépen a hozzászólást! :)
48 2014. január 05. vasárnap, 12:48
gogh
Szerintem a hozzávalók és a keverési utmutató nem egyezik.Két különböző összetétel szerepel, ezt közzététel előtt nem kellett volna egyeztetni ? igy lehet, hogy sok felhaszálónak elmegy a kedve a sütéstől !!!!!

gogh
47 2013. november 25. hétfő, 19:27
Mariann
Megcsináltam, és ISTENI finom!!
Annyi, hogy én kicsit kevesebb cukrot (10 dkg) tettem bele, mert a narancslekvárom is elég édes volt. A narancslekvárt pedig csak kanállal mértem (2 nagykanál). A mázat elhagytam.
Hirdetés

Gombás muffin recept

(6 - Ennyien szavaztak)

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 és 3/4 csésze liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 csésze reszelt cheddar sajt
  • 3/4 csésze tej
  • 1/3 csésze sütő olaj
  • 1 felvert tojás
  • 3/4 csésze apróra vágott gomba
  • 1/3 csésze apróra vágott vöröshagyma
  • 1/4 csésze apróra vágott dió
  • kevés bors, kakukkfű, száritott petrezselyem, só
  • 1 evőkanál vaj

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Hirtelen megsütjük, amíg a hagyma meg nem lágyul. Hozzáadjuk a diót és a fűszereket. Jól elkeverjük, és alacsony lángon még egy percig főzzük. Ezt követően levesszük a tűzről és félretesszük. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a sajtot. Egy kisebb tálban alaposan elkeverjük az olajat, a tejet és a tojást. A száraz keverékbe egy mélyedést készítünk és egyszerre beleöntjük a folyadékot. Hozzáadjuk a gombás anyagot és csak addig keverjük, amíg a száraz összetevők meg nem nedvesednek. Ne keverd túl! Kivajazott muffin formába töltjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

Ehhez a cikkhez regisztráció és bejelentkezés után írható megjegyzés.
Keresés
Süsd ki és küldd el!