Regisztráció
Ha receptet, vagy üzenetet szeretnél küldeni, kérjük, jelentkezz be!



Kellemes időtöltést az oldalon!
Legújabb hozzászólások
49 2014. január 05. vasárnap, 13:40
admin
A receptet javítottuk. Köszönjük szépen a hozzászólást! :)
48 2014. január 05. vasárnap, 12:48
gogh
Szerintem a hozzávalók és a keverési utmutató nem egyezik.Két különböző összetétel szerepel, ezt közzététel előtt nem kellett volna egyeztetni ? igy lehet, hogy sok felhaszálónak elmegy a kedve a sütéstől !!!!!

gogh
47 2013. november 25. hétfő, 19:27
Mariann
Megcsináltam, és ISTENI finom!!
Annyi, hogy én kicsit kevesebb cukrot (10 dkg) tettem bele, mert a narancslekvárom is elég édes volt. A narancslekvárt pedig csak kanállal mértem (2 nagykanál). A mázat elhagytam.
Hirdetés

Egyéb sós muffinok

Vegyes zöldséges muffin

(5 - Ennyien szavaztak)

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb piros pritamin paprika
  • 1 nagyobb sárga pritamin paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • petrezselyem zöldje
  • bors
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 15 dkg puha vaj
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:
Ezt a muffint szinte bármilyen zöldséggel elehet készíteni ami, van otthon, tehetünk hozzá pl. brokkolit, cukkinit, káposztát. A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk. A hagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a paprikát, a petrezselyem zöldjét és összepároljuk.
Egy másik tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, borssal, egy másik tálban a tojást, a vajat a tejfölt kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. A végén belekeverjük a párolt színes pritamin paprikákát és az így elkészült tésztát belekanalazzuk a muffin papírba.  Az előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

 

 

Halloween sütőtökös muffin recept

(1 Szavazat)
Hozzávalók:
  • 2 bögre reszelt sütőtök
  • 2 bögre liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 kanálé barnacukor
  • 50 g vaj
  • 1 tojás
  • másfél bögre tej

Elkészítés:
A reszelt sütőtököt tegyük egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a lisztet és a sütőport a sóval és a köménnyel együtt.
Ezután a vajat olvasszuk fel egy másik edénybe és adjuk hozzá a felvert tojást a tejjel együtt. A lisztes keverék középbe öntsük bele a tejes keveréket, és gyengén keverjük össze. Az így elkészült masszát kanalazzuk bele a muffin formákba, és egy előmelegített sütőbe tolva 190 fokon süssük meg kb. 20 perc alatt. Ha kész akár meg is tölthetjük bármilyen sós krémmel.

 

 

Acma (Açma) muffin zsemle helyett

(9 - Ennyien szavaztak)

Az Acma receptjére az interneten találtam rá macikonyha oldalán. (http://www.macikonyha.com/2008/08/acma-puha-trk-zsemle.html) Ezt alakítottam át egy kicsit, és sütöttem belőle egy tepsi muffint, aminek hatalmas sikere lett.


Hozzávalók:

  • 30 deka finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • fél pohár natúrjoghurt (150ml-es, a továbbiakban joghurtos poharat használtam mérőedénynek)
  • fél pohár étolaj
  • fél pohár langyos tej
  • fél tojás (a másik felével megkentem a muffinok tetejét)
  • teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

Az élesztőt megfuttatom a cukros, langyos tejben. A liszthez hozzáadom a sütőport és a sót. A liszt közepébe egy mélyedést csinálok, és ebbe rakom az összezagyvált fél tojást, a joghurtot, az olajat, végül az élesztős tejet. Összegyúrom, ha túl puha, kis lisztet rakok még bele, ha kemény, akkor tejjel puhítom. Összeállítom az egészet egy szép kompakt, nem túl kemény tésztává. Lefedve, langyos helyen egy-másfél órán át duplájára kelesztem. Ezután lisztes kézzel 12 kis gombócot készítek belőle. A muffinsütőt kibélelem megolajozott kis muffinpapírokkal, és ebbe teszem a gombócokat. Még 20 percig pihentetem, megkenem a tetejüket tojással, majd közepesen előmelegített sütőbe kb 25-30 percig sütöm.
Nagyon finom lekvárral is, de zsemle helyett is tökéletes. Még két nap után is nagyon finom puha :)

 

Gazdag gombás muffin

(4 - Ennyien szavaztak)

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 és 3/4 csésze liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 csésze reszelt cheddar sajt
  • 3/4 csésze tej
  • 1/3 csésze sütő olaj
  • 1 felvert tojás
  • 3/4 csésze apróra vágott gomba
  • 1/3 csésze apróra vágott vöröshagyma
  • 1/4 csésze apróra vágott dió
  • kevés bors, kakukkfű, száritott petrezselyem, só
  • 1 evőkanál vaj

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Hirtelen megsütjük, amíg a hagyma meg nem lágyul. Hozzáadjuk a diót és a fűszereket. Jól elkeverjük, és alacsony lángon még egy percig főzzük. Ezt követően levesszük a tűzről és félretesszük. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a sajtot. Egy kisebb tálban alaposan elkeverjük az olajat, a tejet és a tojást. A száraz keverékbe egy mélyedést készítünk és egyszerre beleöntjük a folyadékot. Hozzáadjuk a gombás anyagot és csak addig keverjük, amíg a száraz összetevők meg nem nedvesednek. Ne keverd túl! Kivajazott muffin formába töltjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

 

Burgonyás muffin

(8 - Ennyien szavaztak)

Hozzávalók

  • 25 dkg főtt burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 4 tojás
  • 20 dkg darált mandula
  • 15 dkg liszt
  • fél zacskó sütőpor
  • fél teáskanál fahéj
  • 10 dkg mazsola

A krumplit forrásban lévő vízban fedő alatt 25 percig főzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, áttörjük, majd hűlni hagyjuk. A vajat a kétféle cukorral és a reszelt narancshéjjal kikeverjük, beledolgozzuk a krumplit és a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a sütőporral, fahéjjal, mandulával elvegyített lisztet. Beleforgatjuk a mazsolás, és a fehérjéből felvert habot. 200 fokon 25-30 percig sütjük.

15 dkg porcukorból és néhány evőkanál narancsléből készíthetünk a tetejére mázat, amelybe kandírozott narancsot, narancshéjat is nyomkodhatunk.

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 2
Keresés
Süsd ki és küldd el!